Skandinaviens ledande gitarrportal

Blues for FK

Av Mattias Eklundh
Till årets Freak Guitar Camp påtade jag bland annat ihop en nära åtta minuter lång sak som jag kallade Blues for FK (Freak Kitchen) till deltagarna. Egentligen inte mycket till komposition som sådan men ett, om jag får säga det själv, utmärkt alster att testa sina rytmiska kunskaper samt pur uthållighet. 
Blues for FK bygger på en vanlig bluesrunda och består av en stor portion av våra samlade riff i bandet. Riffen är dock spelade på tvären, uppochned, baklänges, ibland med förvriden tonalitet, ibland med skruvad rytmik och ibland… som originalet. Många av våra armar och anleten blev lätt förvridna varje gång vi kämpade oss igenom låten från början till slut (inklusive undertecknad), dock inte utan en tillfredställande känsla.
Jag tycker det är bra att kunna vända ut och in på saker man spelat många gånger så att man inte blir för bekväm. Slentrian är en styggelse. Ofta lär man sig också saker i följd och motoriskt varvid om man tappar bort sig måste man börja från början. Inte bra. 
Jag tycker man skall kunna skutta in vartsomhelst och verkligen veta vad man sysslar med. (Lättare sagt än gjort många gånger såklart, men alltid ett bra mål). 
Fortsättning följer. Blues for FK blir mer krävande ju längre in i låten vi kommer så värm upp senorna till kommande nummer.
FUZZ 8/12Riff.pdf

Riff_1.mp3


 
 

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner