Skandinaviens ledande gitarrportal

Country bends del 2

Av Joe Pesce
I förra numret, tittade vi på olika typer av bends för att få lite country-smak i spelet, och gav countrygitarrister lite fler smaker att addera till repertoaren. Vi fortsätter bändandet, men denna gång i en annan populär tonart; E.
Med introt, i exemplet, kom jag på att det här också är en bra övning för vänsterhanden, samtidigt som man tränar upp sin intonation vid bändande. Det hela ger en smakfull blandning av Nashvillecountry och spår av Louisianablues. Spelar man snabbt låter det som country, långsammare så lutar det mot blues – så, jag kör lite mitt emellan för att få båda delarna.
Tekniken. I det här exemplet är det viktigt att bända uppåt, så att du inte kommer åt strängen nedanför som inte skall bändas. Steg två är att alltid använda pekfingret på det lägsta bandet i den här dubbelbändningen. Sista steget är att använda en ”klo-teknik” med picking-handen. Använd tummen eller plektrum för att slå an sträng fem och sex, lång- och ringfingret för att plocka ”double stops” och bändningar på övriga strängar – långfingret alltid på den lägre stämda strängen, samt ringfingret på strängen under.
Som alltid, ta det långsamt i början, speciellt om du inte är van vid den här tekniken.
Experimentera med egna idéer!
FUZZ 6/12Riff.pdf Riff.mp3

 
 

 

Fler artiklar

     Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
    ANNONSER
    banner