Skandinaviens ledande gitarrportal

Ego-barometerutslag i Barcelona

Av Mattias Eklundh
Sitter och skakar på turbulent Lufthansaflyg efter kul speleri i Barcelona igår. Alltid trevligt att spatsera omkring i Gaudis gamla territorier och titta på oortodox arkitektur mellan tonkaskaderna. Nu på vägen hem fick jag skriva autografer till säkerhetspersonal på flygplatsen som tog extra god tid på sig att inspektera min Caparison Apple Horn-gitarr efter röntgen. Det visade sig vara ett stort fan bakom den strikta uniformfasaden. Jag tog självklart tillfället i akt och burrade upp mig likt en yster pippi, pratade glatt om min nya skiva och frågade var det bästa kaffet fanns att få fatt i innan bordning av plan.
Mestadels höjer det inte nämnvärt ego-barometern när man står och kluddar sitt namn i frysdisken på Ica, annat än att det är kul att snacka en stund med människor som faktiskt gillar vad man sysslar med.
Jag minns dock några kul tillfällen när pulsen steg unset och jag säkerligen började ta mig kokett i min kalufs lite extra; i Tokyos tunnelbana blev det ett fint ståhej när några gitarrfanatiker såg mig försöka klura ut vilken station jag skulle av. Ljudlig signering och posering i hög hastighet. En annan gång var jag och hustrun i Paris med några vänner på hundutställning. På Champs-Elysée korsade en hord diggare paradgatan under mycket skrik och ståhej för att få några kråkor på deras ryggsäckar. En ung man hade till och med min soloplatta med sig, och jag blev såklart längst i hela den franska huvudstaden medan vårt svenska sällskap vred sig lite obekvämt och förvirrat.
Nog med navelskådande. Det är dags att fortsätta med den långa följetången Blues for FK som sakta börjar lida mot sitt slut. 
Första takten i 9/4 bygger på samma rytmik som sista takten i förra numret med den skillnaden att man dämpar den öppna strängen med vänsterhanden mellan anslagen (korsmarkering). Sedan dyker två solon över mixolydisk och eolisk kyrkoton upp följt av lite dissonant fingerpicking.
Avslutningsvis har jag snott ett riff från vår låt Shithead över pentatonisk mollskala, också i 9/4.
Nu är det dags för koffeinpåfyllning i München!
FUZZ 3/13Riff.pdf

Riff.mp3


 
 

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner