Skandinaviens ledande gitarrportal

Intervaller i 120

Av Jan Olof Strandberg
Jag har just gjort färdigt min del av inspelningen av gitarristen Tommi Varjolas nya platta. Den spelades in under tre dagar och vi gjorde ett par tagningar på de flesta låtarna, men det gjordes även några riktigt bra förstatagningar. 
Skivinspelningen var mycket givande men krävande, för allt spelades in live utan några tillägg eller korrigeringar efteråt. Ja, det är kanske lite ovanligt i dag, till och med för Jazz- och Bluesinspelningar.
När man senare lyssnar på vad man spelat in så tänker man ju ofta att vissa saker skulle kunna ha spelats annorlunda. Men där har man ju ett stort problem då man försöker sträva efter det fullständiga som inte egentligen existerar. 
Iden med den här plattan är att den skall representera bandet så som det låter idag, på ett sant och ärligt sätt. Egentligen är det nästan omöjligt och fixa till sådan här musik efteråt, inspelningen är gjord live, utan klick-track där musikerna får interagera tillsammans.
Exemplet den här månaden är en låt som heter Sleep, sleep, bye-bye. Varför jag valt den är att låten har några krångliga passager i takterna 13, 14 och 15. 
Det handlar om att spela några intervaller på samma gång i mitten av låten och få dem att låta tydligt och klart. Intervallerna är i det låga registret så det gäller att vara speciellt uppmärksam. Tempot är också ganska häftigt, nämligen 120!
FUZZ 1/13Riff.pdf

Riff.mp3


 
 

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner