banner Skandinaviens ledande gitarrportal

NAMM 2017 - Supro nylanserar

 

Supro kommer med fjorton nya gitarrer i sina Americana Series respektive Island Series, baserade på de bäst säljande vintagemodellerna från detta legendariska amerikanska varumärke.

De nya gitarrerna är kopior av Supros "reso-glass"-instrument, konstruerade med en kamrad mahognykropp och en resonant gjuten topp. Detta semi-hollow koncept behåller ljudegenskaperna hos vintage Supros samtidigt som man erbjuder dagens gitarrister en lättviktad gitarr, välintonerad, med hög spelbarhet. Tio modeller i Americana Series nyutgivning kommer med autentiska Vistatone mikrofoner, som reproducerar den banbrytande, single-coil designen utvecklad av Valco i början av 1950-talet.

Dessa nyutgivningar finns i två kropputformningar bland annat inklusive piezo kroppssensorer och ett nyutvecklad flytande svajsystem. Island Series-gitarrerna är baserade på 1962-versionen av Supro-modellen Ozark. Den tidlösa vintage solidbody-designen har uppdaterats med en ergonomisk set neck-konstruktion, sidenmatt finish och bekväm 12"radie på greppbrädan. Samtliga Supro Island Series-modeller är utrustade med vintage Gold Foil-mikrofoner, exakta kopior av de ursprungliga Supro Clear-tone mikrofonerna av från 50- och 60-talet. Dessa unika, ”field-coil”mikrofoner är tysta singlecoils utan polstycken, med ett extra brett magnetfält som levererar en stor bredbandston. Modellen finns i enkel-, dubbel- och trippel mikrofonkonfigurationer i en rad metallicfärger samt svart, vitt eller flammig Tobacco lönn.

www.suprousa.com

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner banner banner banner

Countdown to Fuzz Guitar Show 2018
FUZZ GUITAR SHOW 2018
MAY 26-27, GOTHENBURG