Skandinaviens ledande gitarrportal

Spräckig fusion i Aten

Av Mattias Eklundh
I ett svagt ögonblick tidigare i år tackade jag ja till att vara medverka under två kvällar av intrikat, intensiv fusionjazz i Aten. Jag är inte riktigt säker på i vilket förvirrat tillstånd jag befann mig i då men när jag fick den digra luntan med noter i inkorgen ångrade jag mig omedelbart. Dels för jag egentligen inte är någon monumental vän av spräckig fusion. Dels för att när det gäller noter så skriver jag betydligt bättre än vad jag läser (då jag mest komponerar egen musik). Oj, vad mycket jobb för ett par timmar på scen!
Nåväl, nu sitter jag på mitt hotellrum i den av korrupta politiker hårt drabbade grekiska huvudstaden. Bägge konserterna har stundat och en våg av lättnad sköljer över mig medan jag blickar ut över Akropolis i fjärran. Faktum är att jag hade otroligt kul på scen tillsammans med basisten Yiorgos Fakanas och hans band. När det satt så satt det som en smäck. Att nagla tuffa, lite listiga unisona melodier med blås och klaviatur efter idogt övande gav mig faktiskt någon sorts jazzpervers tillfredställelse. Jag får pallra mig iväg till doktorn bota detta å det snaraste.  
Det är dags att kika på den tredje delen i rytminfernot Blues for FK. Första riffet ut är från en låt kallad Supermodel Baby från skivan Dead Soul Men. Andra figuren, som spelas med bägge händerna på halsen, bygger på den sydindiska rytmik vi använder i låten Teargas Jazz - en reduktionsharang över heltonskala. Sedan följer ett riff från låten Maggots of Corruption från Move innan en variant av Supermodel Baby avslutar. Kan du sätta månadens exempel i en följd med pondus har du kommit en fin bit på väg i rytmikens underbara värld.
FUZZ 1/13Riff.pdf

Riff.mp3


 
 

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner