Skandinaviens ledande gitarrportal

Tapping

Av Jan Olof Strandberg
Det är rätt så intressant med YouTube och andra marknadsföringskanaler i dag. Det är förstås tråkigt att musiker och upphovsmän inte får betalt men å andra sidan kan man hitta många nya band och skickliga musiker vars plattor man aldrig skulle ha köpt annars.
Förut kunde skivbolag styra vilken musik man skulle lyssna på, idag är det annorlunda. Det är ju förstås svårt att hitta dem alla som förtjänar att bli upptäckta men som tur är finner man många. Om någon ny artist man inte hört förut skall ha en konsert i stan så är det bra att kunna kolla det också!
Jag har aldrig varit så mycket inne på ”tapping” på grund av många olika orsaker men måste nog medge att vissa basister behärskar den stilen riktigt bra och får det hela att låta som riktigt fin musik, och jag är sugen på att jobba med detta en hel del. Det gäller först att jobba upp vänsterhandstekniken så att man kan få en hyfsad ton med att bara hamra vänsterhandens fingrar på greppbrädan. Sedan fortsätter man med att göra samma sak med höger hands fingrar.
I månadens exempel är det meningen att övre raden spelas med höger hand och nedre raden med vänster hand i ”tapping” stil. Börja först riktigt långsamt och öka tempot när det känns rätt. På YoutTube hittar du en del riktigt skickliga basister i den här stilen, inte bara Victor Wooten eller Michael Manring. Lycka till och hoppas du får något ut av det hela!
FUZZ 4/12Riff.pdf Riff.mp3

 
 

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner