banner Skandinaviens ledande gitarrportal
ANNONS
 
Fender Offset 2016
Uppgraderade klassiker för gitarristen som vill profilera sig.
 
 
ANNONS: Fenders nya Offset-serie utgörs av fem kortskaliga gitarr- och basmodeller: Mustang, Mustang 90, två stycken Duo-Sonic och en Mustang-bas. 
Originalmodellerna släpptes redan på 50- och 60-talet. Här möts alltså vintage med en rejäl dos modern attityd. 
 
 
Offset står för en assymetrisk design och är en slags hybrid av klassisk Fenderstil, tänk en blandning mellan Jazzmaster och Telecaster. Det här är modeller för den gitarrist som vill profilera sig såväl sound- som stilmässigt.
Den ergonomiska designen på Offset-modellerna med en mindre kropp, kort skala 24” (30” för bas) och en lättspelad C-formad hals gör dessutom instrumenten perfekta för gitarrister med kortare armar och mindre händer.
Modellerna har en läcker färgsättning där kroppen täcks av en glansig polyesterfinish medan halsen har en satin polyuretanfinish. 
Produktionen görs i Fenders mexikanska fabrik, vilket betyder attraktiva priser som ligger i nivå med Fender Standard Series.
 
 
 
 
 
Fender Mustang
Mustang-modellen har alltsedan 1964 varit en populär modell och har genom åren setts frekvent på scener och i studios i händerna på många stora och trendsättande artister/gitarrister. Till exempel Kurt Cobain, Matthew Healy (1975), PJ Harvey, Thurston Moore och David Byrne med flera. 
De uppgraderade funktionerna inkluderar två Mustang singlecoil-mikrofoner, kontroller för mastervolym och ton samt en konventionell tre-vägs mikrofonomkopplare. Lönngreppbrädan har en radie på 9,5" och är bestyckad med 22 stycken jumboband. 
Den korta skalan (24”) tillsammans med den C-formade lönnhalsen är, liksom övriga Offset-modeller, perfekt för gitarrister med mindre händer. Stallet är ett 6-sadels string-through-body hardtail av Strat-typ, med justerbara böjda sadlar i stål för att optimera intonationen.
De vinklade singlecoil-mickarna är av low gain-typ och ger ett balanserat ljud med klockliknande övertoner, punchigt mellanregister och en fet botten. Ett ljud som lätt skär genom en tät ljudbild. 24"-skalan påverkar även den ljudet med lite extra värme och fetma. Plus att kortskalans mindre strängspänning underlättar att utföra böjar i större tonomfång.
Fender Mustang har sedan introduktionen på 60-talet utvecklats från en nybörjarorienterad modell till en stor favorit inom modern alternativrock. Med den nya uppgraderingen befäster man definitivt sin ställning.
 
 
 
 
Fender Mustang 90
Mustang 90 är en klassisk modell som nu fått nya funktioner, unik estetik och ett tyngre Fender-sound. Uppdateringen omfattar två stycken Mustang MP-90-mikrofoner, mastervolym, tonkontroll och tre-vägs mikrofonswitch. Mustang 90 har som övriga gitarrmodeller i serien samma 6-sadels string-through-body hardtail-stall med justerbara böjda sadlar i stål, 9,5” rosewoodgreppbräda, 22 stycken medium jumboband, lönnhals med C-profil. 
 
 
 
 
Mikrofonerna; Mustang MP-90, har bettet och klarheten man förväntar sig av bra P90-mickar. Med ett distinkt mellanregister och en kraftfull bas blåser man nytt liv i det traditionella Mustang-ljudet. 
Mustang 90 är en lättspelad gitarr som fungerar i många olika sammanhang framförallt garagerock, tuff new wave och indierock, samt liknande stilar med mycket attityd i sig. 
 
 
 
 
 
Fender Mustang Bass PJ
Den nya versionen av Mustang-basen, är numera bestyckad med kraften Fender P Bass® och J Bass®-mikrofoner. 
Den fyrsträngade Mustang Bass PJ har kontroller för mastervolym och ton. Mikrofonval styrs av en 3-läges omkopplare. 
En 30" skala i kombination med en C-formad lönnhals med 9,5" radies rosewoodgreppbräda med 19 medium jumboband gör den idealisk för basister med mindre räckvidd. Kortskalans mindre strängtryck skapar dessutom en mjukare spelkänsla vilket ytterligare optimerar spelkomforten.
Mustang Bass PJ är fylld med flexibla basljud som kan matcha alla tänkbara ljudkrav och spelsituationer. Här får en punchig, delad singlecoil P bass® mittmikrofon sällskap av en tufft bitig Jazz Bass halsmikrofon i en oslagbar fusion som kombinerar det bästa av båda ljudvärldar. 
Mustang-basen har Fender-stämskruvar i vintage-stil och ett standard 4-sadelsstall, båda i en finish av glänsande krom. 
Sedan dess ursprungliga release 1964 har Mustang Bass varit en av Fenders mest varaktiga basdesigner, och som funnit sin nisch hos basister som sträcker sig från Rolling Stones till My Chemical Romance. Mustang Bass PJ är ett klassiskt instrument, nu uppgraderat med funktioner för den moderne basisten. 
 
 
 
 
Fender Duo-Sonic
Duo-Sonic har liksom Mustang blivit en favorit i undergroundkretsar världen över. Nu med uppdaterade funktioner. Dessa utgörs av två stycken Duo-Sonic singlecoil-mikrofoner i stall- och halsposition, mastervolym- tonkontroller, tre-vägs mikrofonswitch, 24" skala, 9,5"-radius lönngreppbräda med 22 stycken medium jumboband, en spelvänlig C-formad 24” lönnhals, samt ett 6-sadels sträng-through-body hardtail-stall av Strata-typ med böjda stålsadlar.
Duo-Sonic levererar alltifrån ljusa ringande arpeggion till tunga ackordriff. Det är också en modell med hög estetisk faktor med bland annat räfflade platta kontrollvreden, gjuten sluten stämmekanik och ett tre-lagers plektrumskydd i läcker Mint Green-finish. 
Duo-Sonic är en ”unsung hero” inom den alternativa musikkulturen. Klippt och skuren för gitarrister som eftersträvar ett eget sound och visuell stil.
 
 
 
 
Fender Duo-Sonic HS
Duo-Sonic HS är en moderniserad, upphottad version av sin klassiska föregångare, nu med en annan mikrofonkonfiguration. I övrigt har den exakt samma specifikationer. HS-modellen är med sin Duo Sonic humbucker i stalläge och singlecoil i halsposition utformad för lite tyngre övningar. En slick gitarr med stil och med ett tufft sound som hör hemma i modern pop och rock. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
banner banner banner banner

Countdown to Fuzz Guitar Show 2018
FUZZ GUITAR SHOW 2018
MAY 26-27, GOTHENBURG