Skandinaviens ledande gitarrportal

FUZZ Guitar Show 2014 -del 1

Fortsättning från sidan 1.


Brinks Musik
 
 
Två roliga och klart Gretsch-inspirerade gitarrer från Duesenberg. Vill man ha den här typen av ljud men med lite modernare konstruktion och halsprofil är dessa två mycket intressant och prisvärda alternativ. Mannen med skägget torde inte behöva en närmare presentation.
 
Collings Guitars
 
 
Collings ställde för första gången ut på FUZZ Guitar Show och enligt alla som besökte deras monter var det en välkommen nyhet. Nummer 2 från höger är en OM2H med Honduras Rosewood i sidor och botten och Aidarondack gran i locket. Troligtvis den finaste akustiska stålsträngade jag någonsin spelat på.
 
 
Många besökare förbluffades över den höga kvalitén på Collings elektriska gitarrer. I mina ögon är Collings de som idag bäst förvaltar arvet från Ted McCarty och den berömda G-fabriken i Kalamazoo. Mitt råd är att inte köpa en gitarr med limmad hals innan man testat Collings.
 
 
Doug och Tina Chandler ansvarar för Collings i Europa. De tyckte att besökarna var både duktiga musiker och trevliga. De var dessutom tacksamma för att alla pratade engelska.
 
CMI
 
 
CruzTools eminenta verktyg för att fixa sina gitarrer med, fanns till salu på mässan i danska CMI:s monter. 
 
Deluxe Music
 
 
När jag är i Stockholm försöker jag alltid hinna med ett besök på Deluxe Musik. Nu kom de till Göteborg med ett stort lass gitarrer där deras samling PRS fick det att dra i plånboken. PRS 57/08 humbuckers som numera är en av mina favorithumbuckers återfinns i ett antal av modellutbudet.
 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner