Skandinaviens ledande gitarrportal
Publicerad: 2014-05-22 12:22:59

FUZZ Guitar Show 2014 -del 2

Bildreportage av Mats Nermark
 
Lehnert Amps
 
 
Den andra stora glada överraskningen på FUZZ Guitar Show var liten i storleken. Ola Lehnerts nya pedal. Ola kallar den för preamp/OD men jag vill gärna kalla den glädjeframkallare. Ingångssteget på pedalen svarar så väldigt bra på dynamiken i mitt spel att jag lockas att spela mer och mer nyanserat. Pedalen som Ola visade var en prototyp men redan där tycker jag att pedalen är riktigt kul. Vid presentationen nämndes att den skulle vara ypperlig som en extra ”kanal” till Lehnerts förstärkare. Själv ser jag den som ett sätt att pigga upp vilken stärkare som helst som har ett trist ingångssteg. Jag drog med Ola bort till Two-Notes Engineering och provade att koppla pedalen före Topredo CAB som har slutstegs- och högtalarsimulering. Jag var nyfiken på hur det skulle låta i ett par studiomonitorer. Jag har letat med ljus och lykta efter en preamp att ha innan min Torpedo CAB för att få ett snyggt, dynamiskt rent ljud. Här är lösningen! Det låter bra och har en grym dynamisk känsla och tonkontrollerna befinner sig i just de frekvenser jag vill att de skall arbeta i för att forma mitt ljud. Så fort pedalen lämnar prototypstadiet är den på gång till studion.
 
 
En leende Lehnert hållande orsaken till hans nöjda nuna.
 
Malmö Musikaffär
 
 
Malmö Musikaffär var för mig en ny bekantskap. De visade upp ett skojigt sortiment som tyder på ett genuint intresse och kunnande hos personalen. Här visades förstärkare från 65 Amps och Egnater.
 
 
Elbasar från Lakland.
 
 
Och till min förtjusning hade de inte färre än tre stycken väldigt fina gitarrer från Tom Anderson varav denna blev en favorit. Heja Malmö Musikaffär!
 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner