Skandinaviens ledande gitarrportal

NAMM 2017 - Supro nylanserar

 

Supro kommer med fjorton nya gitarrer i sina Americana Series respektive Island Series, baserade på de bäst säljande vintagemodellerna från detta legendariska amerikanska varumärke.

De nya gitarrerna är kopior av Supros "reso-glass"-instrument, konstruerade med en kamrad mahognykropp och en resonant gjuten topp. Detta semi-hollow koncept behåller ljudegenskaperna hos vintage Supros samtidigt som man erbjuder dagens gitarrister en lättviktad gitarr, välintonerad, med hög spelbarhet. Tio modeller i Americana Series nyutgivning kommer med autentiska Vistatone mikrofoner, som reproducerar den banbrytande, single-coil designen utvecklad av Valco i början av 1950-talet.

Dessa nyutgivningar finns i två kropputformningar bland annat inklusive piezo kroppssensorer och ett nyutvecklad flytande svajsystem. Island Series-gitarrerna är baserade på 1962-versionen av Supro-modellen Ozark. Den tidlösa vintage solidbody-designen har uppdaterats med en ergonomisk set neck-konstruktion, sidenmatt finish och bekväm 12"radie på greppbrädan. Samtliga Supro Island Series-modeller är utrustade med vintage Gold Foil-mikrofoner, exakta kopior av de ursprungliga Supro Clear-tone mikrofonerna av från 50- och 60-talet. Dessa unika, ”field-coil”mikrofoner är tysta singlecoils utan polstycken, med ett extra brett magnetfält som levererar en stor bredbandston. Modellen finns i enkel-, dubbel- och trippel mikrofonkonfigurationer i en rad metallicfärger samt svart, vitt eller flammig Tobacco lönn.

www.suprousa.com

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner