Skandinaviens ledande gitarrportal
23mesa_bassprodigy-fnt.jpg
»

Mesa/Boogie Bass Prodigy 4:88

När Mesa Boogie kommer med en ny rörtopp för bas så spärrar man upp ögonen lite extra. Det var några år sedan de slutade tillverka 400+ och Buster-förstärkaren på 200 watt blev ganska kortlivad av någon anledning. Det var alltså hög tid att komma med en ny helrörförstärkare. Först ut är Prodigy på 250 watt. Storebror Strategy på 465 watt är också på gång. Vi hoppas kunna återkomma till den längre fram.

23eden-ec.jpg
»

Eden EC8

Eden EC8. Kontrollerna är föredömligt enkla med tre rattar. Volymen behöver ingen ytterligare förklaring. Vidare finns Edens obligatoriska enhance-ratt samt en tonkontroll. Enhance är ett filter som tar bort ”ful”-frekvenser i mellanregistret och gör ljudet fylligare och snällare. Från opåverkat ljud längst till vänster till full enhance-funktion till höger. Filtret ger fylligare ljud och inställningar upp till klockan tolv låter utmärkt. Om Enhance ökas till mer än hälften börjar det låta för snällt och mellanregisterfattigt i mina öron, men det är ju en smaksak. Tonratten har sitt nolläge i mitten. Till vänster blir det basigare och till höger blir det mer fokus på diskant. Enkelt, funktionellt och passar till i princip alla ljud, dock utan den allra översta diskanten eftersom den lilla högtalaren har sina begränsningar.

2ebs_session_.jpg
»

EBS Classic 30

Användningsområdena är oändliga. Den självklara platsen är i vardagsrummet, men dessa combos är så små att de är smidiga att ta med till spelningar, till exempel för att kunna öva bakom scenen under de långa timmarna mellan soundcheck och spelning.

2eden_wtdi_highres.jpg
»

Eden WTDI World Tour Direct Box Preamp Pedal

Eden WTDI World Tour Direct Box Preamp Pedal. Den här lilla preampen är en något förenklad kopia på kontrollerna från Edens vanliga förstärkare.

2fender_super_bassman.jpg
»

Fender Super Bassman

Fenders nya 300 watt starka Super Bassman är ett riktigt allroundmonster!

Härligt att Fender äntligen fått till en klassisk design på sina rörtoppar. Även ljudet är klassiskt, men skenet bedrar till viss del, för här finns stor variation, massor av nytänkande och mycket teknologi. Exempelvis finns inställbar automatisk bias för rören. Fender har lyckats förpacka allt i ett retro-hölje, så det högteknologiska är förpassat till baksidan och är inget som stör det första intrycket.
»

Gallien-Krueger MB Series

Många tillverkare satsar på minitoppar med superlätta nätdelar som ändå kan leverera flera hundra watt. Gallien-Krueger har tre toppar och fyra combos i sin MB-serie. Här skall vi kolla på två av topp ...

ANNONSER
banner banner banner banner